صفحه شخصی نورالله جویا   
 
نام و نام خانوادگی: نورالله جویا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی برق - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  کارمند
شماره نظام مهندسی:  ندارم
تاریخ عضویت:  1391/03/28
 روزنوشت ها    
 

 برج میلاد مکان چهارم برج های مخابراتی جهان بخش برق

7


برج میلاد مکان چهارم برج های مخابراتی جهان




برج میلاد با ۴۳۵متر ارتفاع پس از برج «سی ان تورنتو کانادا» با ۳/۵۵۳متر ارتفاع،برج مسکو با ۳/۵۳۳متر ارتفاع وبرج شانگهای چین با ۵۰۰متر ارتفاع در مکان چهارم برج های مخابراتی جهان قرار دارد.




سال پیش غلامحسین کرباسچی پیشنهادساخت یک نماد ملی با نام برج میلاد را مطرح کرد. این برج که با با گذشت قریب به ۱۷ سال ازآغاز عملیات اجرایی ساخت در نهایت به بهره برداری رسید تا نماد تهران و تهرانی،چه بسا ایرانی و ایرانی شود. هر چند بیان می شود برای ساخت این برج ۱۷ سال زمان صرف شده است اما براساس آمار ۵۹ درصد مراحل ساخت برج میلاد در زمان تصدی شهرداری محمدباقر قالیباف و در سه سال گذشته صورت گرفته است. برج میلاد تهران که ازحیث ارتفاع درمیان برجهای مخابراتی دنیا چهارمین برج مخابراتی مرتفع محسوب می شود،تاکنون ۶ شهردار را در مسیر احداث به خود دیده که کرباسچی اولین و قالیباف آخرین آنها است. این برج ۲/۴۳۵متری دارای سطح محوطه بامساحت ۱۲هزارو ۸۹۸مترمربع شامل مرکز جشنواره وهمایش های بین المللی،هتل پنج ستاره،مرکز تجارت جهانی و پارک فن آوری اطلاعات است. مجموعه مرکز ارتباطات بین المللی تهران (برج میلاد)شامل چهاربخش اصلی، برج مخابراتی، تلویزیونی، مرکزهمایش های بین المللی، هتل پنج ستاره بین المللی و مرکزتجارت جهانی است. در طراحی اولیه این بخش ها به گونه ای پیش بینی شده اند که هریک علاوه بر کاربری های خاص خودازامکانات دیگر بخش ها نیز بهره ببرند. علاوه بر تسهیل درارتباطات و تبادل اطلاعات، کاربری های این مجموعه را می توان درکاربری های مخابراتی -تلویزیونی، اقتصادی-بازرگانی، فرهنگی-هنری و اداره خدماتی دسته بندی کرد. برج میلاد تهران که طرح اولیه آن در سال ۷۳از سوی شهرداری تهران ارائه شده بود پس از بررسی های لازم ازمیان ۱۷نقطه شهر تهران سرانجام تپه های کوی نصر که در میان بزرگراه های شمال غرب تهران واقع است، به عنوان محل اجرای مجموعه انتخاب شد. کار ابتدایی احداث برج در سال ۷۶آغاز که بنا به دلایل مختلف سیاسی، اقتصادی و مهندسی احداث آن تا به امروز به طول انجامیده که قرار است از سوی مدیریت فعلی شهرداری به بهره برداری برسد.




این برج با ۴۳۵متر ارتفاع پس از برج «سی ان تورنتو کانادا» با ۳/۵۵۳متر ارتفاع،برج مسکو با ۳/۵۳۳متر ارتفاع وبرج شانگهای چین با ۵۰۰متر ارتفاع در مکان چهارم برج های مخابراتی جهان قرار دارد. بااین حال زمان ساخته شدن این برج ها نیز در مقایسه با میلاد بسیار جالب توجه است. برج سلطنتی نیویورک قدیمی ترین برج درمیان این ۸برج در سال ۱۹۳۱در ۱۰۲ طبقه ساخته شد.




امپایر استیت،نخستین ساختمان در دنیا بود که بیش از ۱۰۰طبقه داشت و به مدت ۴۱سال بلندترین آسمانخراش جهان بود. این برج با ۳۴۰۰کارگر ظرف مدت ۴۱۰روز از ژانویه ۱۹۳۰تا ماه می۱۹۳۱ ساخته شد. برج شیکاگو ظرف مدت ۳سال (۷۳- ۱۹۷۰) با هزینه ۱۷۵میلیون دلار، برج تورنتو (۷۶-۱۹۷۳)با هزینه ۲۶۰میلیون دلار، برج مسکو،(۶۷-۱۹۶۳)برج تایپه،(۲۰۰۴-۱۹۹۹) برج شانگهای (۹۵-۱۹۹۱)با هزینه ۱۰۰میلیون دلار و برج های دوقلوی کوالالامپور(۹۸-۱۹۹۵)ساخته شده اند درحالی که برج میلاد از ۱۹۹۵ تا امروز در حال ساخته شدن است. بررسی مقایسه ای ساخته شدن برج میلاد بادیگر برج های دنیا این نتیجه را داردکه روند ساخت برج میلاد طولانی ترین مدت یک سازه اینچنینی است درحالی که برج نیویورک درفاصله کمتر از ۲سال در ۷دهه قبل ساخته شده است. اما به عقیده بسیاری ازکارشناسان دلیل طولانی شدن مدت ساخت میلاد،بیشتر ازدلایل مالی و فنی،به دلیل عدم مدیریت درست وجابه جایی فراوان مدیران شهری بوده است. درشهری که عمرمتوسط شهرداران آن کمتر از ۲سال است و مدیران شهری دائما در حال تغییر هستند، نمی توان انتظاری بیشتر از این داشت درحالی که متوسط ساخته شدن برج ها دراین رده ۳سال بوده است که عموما باتکنولوژی ۳دهه قبل ساخته شده اند. ۹سال زمان برای احداث تونل رسالت(در حالی که طبق برنامه باید سه ساله احداث می شده است)۱۰،سال زمان برای احداث برج میلاد(درحالی که حداکثرباید سه ساله ساخته می شده است) و ۷سال زمان برای احداث پارکینگ طبقاتی لاله (که دریک سال هم قابل ساخت است)درکنار کاستی های فنی،نشان دهنده یک معضل بزرگ هستند.




اینکه تهران سال هاست که تاوان عدم تداوم در مدیریت شهری را می پردازد قطعا درهیچ کدام ازکلانشهرهای جهان این گونه نیست که متوسط دوره مدیریت یک شهردار کمتر از دو و نیم سال باشد،آنچنان که درتهران شاهد بوده ایم در ۲۸سال بعداز انقلاب پانزده نفر در تهران شهردار شده اند. پس عجیب نیست که برج میلاد در میان رقبایش،این گونه از نظر مدت ساخت رکورددار می شود. برج میلاد تنها یک سازه ۴۳۵متری نیست،اگر چه صحبت درمورد کارکرد مخابراتی وارتباطی آن بسیارسخن گفته اند،امااین پروژه به واسطه مجموعه ای متنوع دارای اهمیت فراوانی است. شایدهیچ کس فراموش نکند روزی را که درپایتخت شایعه ای در مورد کج شدن برج میلاد منتشر شد،درآن روز بسیاری ازشهروندان باچشم های نگران به اطراف این سازه عظیم و چشمگیرآمدند تاببینند که آیا قرار است در سال های آینده نماد کشورمان باشد،هنوز متولدنشده رو به ویرانی خواهد رفت،اما آنان در کمال تعجب دیدند که برج میلاد در کمال استواری قرار دارد. در واقع،برج میلاد به نوعی یکی ازمقاوم ترین و فنی ترین سازه هایی است که تا به امروز درتهران قد علم کرده است. ارتفاع حیرت انگیز این برج ازسویی و وجود بسیاری از ساختمان های گوناگون دراطراف آن به این سازه ویژگی منحصر به فردی داده است. وجود یک لابی ۴طبقه که دو طبقه آن درزیرزمین و دو طبقه آن نیز در بیرون زمین قراردارد،به عنوان پایه های برج جذابیت ویژه ای به آن داده است. احداث رستوران گردان در بالای برج و مراکزتجاری در قسمت فوقانی برج میلادرا به سازه ای منحصر به فرد درتهران تبدیل کرده است. ازسویی وجود یک هتل پنج ستاره درضلع شمالی وهمچنین مرکز همایش میلاد در کنارهتل وهمچنین وجودساختمان های دوقلوی تجارت بین المللی در شمالی ترین بخش این مجموعه،ازدیگرجاذبه های مجموعه میلاد است.

دوشنبه 5 تیر 1391 ساعت 10:10  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 19:07 دوشنبه 12 تیر 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنون از شما